Circulaire (regionale) economie

Circulaire (regionale) economieEen echt duurzame gebouwde omgeving – dat kan pas gerealiseerd worden als de energietransitie en de circulaire economie gecombineerd worden. Want in 2050 moet Nederland niet alleen (bijna) energieneutraal zijn en geen fossiele energie meer gebruiken, het moet ook circulair zijn.

SUSTAINABLE@SCHOOL bijdrage aan de circulaire economie

SUSTAINABLE@SCHOOL is een menukaart met initiatieven voor scholen en academies (van basisschool tot universiteit) en richt zich o.a. op:

  • Energiebesparing
  • Houding en gedrag
  • Verduurzamen van gebouwen en huizen
  • Het ontwerpen en bouwen van energiesystemen
  • Samenwerking met bedrijven in de circulaire regionale economie die in contact willen komen met scholieren en studenten, betrokken willen worden bij de verduurzaming van gebouwen en als opdrachtgever een challenge, onderzoek of ontwerpopdracht uitschrijft.

Wij vinden het belangrijk dat bedrijven en overheden betrokken worden bij het onderwijs. Omdat het aantrekkelijker is voor scholieren en studenten om zich met echte vragen bezig te houden. Maar ook om regionale bedrijven de gelegenheid te geven om betrokken worden bij de uitvoering.

Energie en Bouw zijn onlosmakelijk verbonden

In de bouwsector zijn materiaalgebruik en energieverbruik onlosmakelijk met elkaar verbonden – en daarbij ook verbonden met de resulterende CO2-uitstoot. Veel bouwmaterialen hebben een fossiele oorsprong, worden met hoge temperatuur gemaakt en worden vaak na gebruik maar één keer laagwaardig hergebruikt. Veel van de initiatieven die zich hebben aangesloten bij SUSTAINABLE@SCHOOL willen juist dat materialen in de kringloop blijven. Dat jongeren nadenken over nieuwe energiesystemen en -besparingsmogelijkheden voor school en voor thuis. De transitie van onderaf dus. Een samenleving waar genoeg duurzame energie wordt opgewekt, maar ook is nagedacht over hoe we omgaan met elkaar, onze producten en materialen.

Samen komen we verder

SUSTAINABLE@SCHOOL wil 1 miljoen jongeren betrekken. Een immens aantal die kunnen zorgen voor een ongekend grote vlekwerking. In de buurt, thuis aan de keukentafel, bij bedrijven waar ze stage lopen of een bijbaantje hebben. Bewuste jongeren die niet bang zijn om vragen te stellen en zelf leren om bewust om te gaan met de kostbaarheden van de aarde. Jongeren die de politiek kunnen beinvloeden en nieuwsgierig zijn naar nieuwe kansen en uitdagingen. Juist met bedrijven in hun omgeving. Daarom willen we via dit platform ook kennis delen over over succesvolle projecten en methodes en verder bepalen wanneer de werelden elkaar kunnen versterken. Zo bouwen we effectiever de kennis op die nodig is voor een circulaire energietransitie.

Uw privacy
AVG

Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. Om uw privacy te beschermen laten we u weten dat we uw data alleen gebruiken om u te informeren over Sustainable@ nieuws, activiteiten, producten en evenementen. Als u niet langer op de hoogte wilt worden gehouden, dan verzoeken wij u uit te schrijven uit de nieuwsbrief mailinglijst of contact op te nemen met tanja@smartcirculair.com

Laatste Instagram Posts