Ontdekfabriek Eindhoven

De Uitvinders

De avonturen in de Ontdekfabriek Eindhoven stimuleren kinderen om hun talen­ten te ontdekken. Met een contextrijk programma met thema’s als water, recycling en duurzame energie kunnen kinderen onder­zoekend en ontwerpend leren.

 

Voor wie Basisonderwijs groepen 1 tot en met 8
Doel Spelenderwijs leren over verschillende duurzaamheidsonderwerpen en zelf creatief aan de slag 
Duur 9 uur
Samenwerking & Organisatie Samenwerkingspartners: De Ontdekfabriek (Eindhoven), De Uitvindfabriek (Breda), De Ontdekhal (Utrecht)
Tijdpad/planning Vrij in te delen over projectweek of trimester
Max aantal deelnemers Onbeperkt
Kosten Gratis, materiaalpakketten en excursie tegen meerprijs
Challenge Criteria / Prijzen Creativiteit, uitwerking en presentatie (De Uitvinderswedstrijd)
Bijzonderheden Sommige programma’s ook  in Engels beschikbaar 
Contact en Aanmelden https://www.deuitvinders.com/

21st century skills

Alle projecten omvatten creativiteit, techniek, ondernemerschap, samenwerken, presenteren én andere 21st century skills: iedereen kan ontdekken welke talenten hij of zij bezit!

Naast de gratis lesbrieven zijn er materiaalpakketten, trainingen, gastlessen en excursies verkrijgbaar voor de beste én leukste resultaten. Met de vakoverschrijdende projecten van De Uitvinders worden veel kerndoelen behandeld.

 

Informele leeromgeving en challenge

  • Als klap op de vuurpijl kan het avontuur in de klas worden aangevuld met een excursie naar De Ontdekfabriek, De Ontdekhal of De Uitvindfabriek. Daar komt hun uitvindersavontuur tot leven in een fantastische speelfilm.
  • In de inspirerende omgeving van het oude gebouw met de filmrekwisieten maken en presenteren ze er hun eigen uitvindingen. Dat kan ook door mee te doen aan De Uitvinderswedstrijd waarbij kinderen hun duurzaamheidsideeën ook online mogen presenteren.

Ontdekfabriek is op 2 juni weer open voor publiek

Pfff… wat een jaar was 2021 tot nu toe. In december 2020 moesten wij onze deuren sluiten voor alle jonge uitvinders die met hun ouders techniekavonturen wilden beleven. En ook de eerste vijf maanden van 2021 konden we niet doen wat we zo graag willen: lekker samen met jullie bouwen aan uitvindingen.

Maar… na regen komt altijd zonneschijn! Wij gaan ervan uit dat we vanaf 2 juni (uiteraard is dit onder voorbehoud) onze deuren weer mogen openen.

Natuurlijk zal dat nog op reservering moeten om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in onze ruimte. Maar we gaan ervoor!

Reserveer nu snel!

Contact

De Ondekfabriek
Strijp-S
Torenallee 22
5617 BD Eindhoven

040 78 73 506
Google Maps
info@deontdekfabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =

Uw privacy
AVG

Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. Om uw privacy te beschermen laten we u weten dat we uw data alleen gebruiken om u te informeren over Sustainable@ nieuws, activiteiten, producten en evenementen. Als u niet langer op de hoogte wilt worden gehouden, dan verzoeken wij u uit te schrijven uit de nieuwsbrief mailinglijst of contact op te nemen met tanja@smartcirculair.com

Laatste Instagram Posts