Over Energy Challenges voor PO en VO

Energy Challenges richt zich op de bovenbouw van de basisscholen en de onderbouw van de middelbare scholen. De campagne heeft twee pijlers:

 1. Techniek
  Met een scan en een eindrapport krijgt de school inzicht in de kansen van het verduurzamen van het schoolgebouw. DLE-Connect (bege)leidt het verdere trajact inclusief financiering, constructie, bestek, aanbesteding, uitvoering, monitoring van de verbouwing, service en garantie
  Leerlingen vullen meterstanden in, ontdekken hoe het bijvoorbeeld zit met isolatie, wat het scheelt als licht en verwarming uit gaan tijdens de vakantieperiode en meer.
 2. Gedrag
  Leerlingen bedenken campagnes, voeren ze uit en promoten ze binnen de school en daarbuiten. Dit zorgt voor bewustwording van het eigen gedrag, het geeft een aanzet tot gedragsverandering en zorgt op termijn voor nieuwe routines waardoor klimaatpositief gedrag ‘het nieuwe normaal’ wordt.

Energy Challenges begeleiding

Elke school vormt een team van ‘Energizers’. Dit team neemt het voortouw om de school en de omgeving te verduurzamen. Tijdens de campagne gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid.

De leerlingen worden bijgestaan door ‘de Razende Reporter’. Hij of zij komt drie keer op schoolbezoek om teams te begeleiden, te helpen, te motiveren en te beoordelen. Het project laat leerlingen zien wat hun invloed is op de energierekening van de school en hoe ze deze rekening door gedrag kunnen beinvloeden. De leerlingen worden uitgedaagd om, als eigenaar van deze energierekening, het energieverbrjik te verlagen. Alleen al door gedrag kan 15% bespaart worden!

Uitvoering

Het team van Energizers geeft presentaties van de schoolacties die hebben geleid tot besparing van het verbruik aan de de overige leerlingen, schooldirectie en docenten en het schoolbestuur. Als er een event van gemaakt wordt kunnen ouders, opa’s en oma’s en buurt natuurlijk betrokken worden. De nieuwe energieambassadeurs zijn geboren.

DLE-Connect neemt de verdere verduurzaming van het gebouw over in samenwerking met de schooldirectie en bedrijven in de regionale circulaire economie. DLE-Connect zorgt voor risicoloos onafhankelijk advies, begeleiding en bij de implementatie van de schoolverduurzaming.

Kosten

 • Basisonderwijs: 12,50 per leerling
 • Middelbaar onderwijs: 12,50 per leerling

Contact

Stichting Energy Challenges Nederland

 • Ingrid Kloosterman
 • Telefoon: 085 023 0342
 • ingrid.kloosterman@energychallenges.nl

Klik hier voor onze flyer

Uw privacy
AVG

Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. Om uw privacy te beschermen laten we u weten dat we uw data alleen gebruiken om u te informeren over Sustainable@ nieuws, activiteiten, producten en evenementen. Als u niet langer op de hoogte wilt worden gehouden, dan verzoeken wij u uit te schrijven uit de nieuwsbrief mailinglijst of contact op te nemen met tanja@smartcirculair.com

Laatste Instagram Posts