Hoe Groen kan ik Doen?

Hoe Groen kan ik Doen? Dat zijn thema’s die zowel op school als thuis steeds vaker gevoerd worden. Wat doe je al en wat zou je nog meer willen en kunnen doen? HoeGROENkanikDOEN heeft een kartonnen wand gemaakt waarop vragen en tips voor klimaatgedrag staan. Tijdens een evenement kunnen leerlingen, docenten, ouders en belangstellenden inspiratie opdoen aan de hand van deze wand en turven wat ze al doen.

Met de wand ‘Durf & Turf’ worden de leerlingen en studenten aangezet tot actie en het gesprek met elkaar. Tevens worden ze opgewarmd voor de het maken van nieuwe stappen zoals het ontdekken van kansen om energie te besparen en het ontwerpen en bouwen van energiesystemen voor Earth Hour. De turf-resultaten worden verwerkt in verschillende lessen.

Immers … klimaatbewust gedrag en duurzaamheid zijn thema’s die de gemoederen in de samenleving flink bezig houden ook onder de jeugd. Maar het bewust ‘groen’ doen zit vaker in het hoofd dan in het werkelijk doen.

Hoe Groen kan ik Doen?

Met het concept ‘Hoe Groen kan ik Doen?’ dagen we leerlingen en studenten op laagdrempelige uit om dagdagelijkse stellingen te beantwoorden door middel van turven verdeeld over vier groene thema’s. Zo geven we hen op een eenvoudige manier inzicht in hun dagelijkse handelen, maken we ze bewust van de gevolgen en stimuleren we ze tot het aangaan van een groene uitdaging.

Want iets goed doen voor het klimaat hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Sterker nog, je kunt vaak geld besparen en het geeft je een goed gevoel. Bovendien keuze genoeg uit de legio eenvoudige aanpassingen in het dagelijks leven. Niets moet en jij bepaalt wat je doet! Door een selectie van stellingen schept ‘Hoe Groen kan ik Doen’ orde in het oerwoud van de vele mogelijkheden. Kiest wel zo makkelijk!

Dit kan gebeuren op school zelf of tijdens een evenement.

Contact

HoeGROENkanikDOEN.nu
euh@hoegroenkanikdoen.nu
John Vester 06 42 23 22 23
Marc Doorakkers 06 38 01 07 01

Uw privacy
AVG

Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. Om uw privacy te beschermen laten we u weten dat we uw data alleen gebruiken om u te informeren over Sustainable@ nieuws, activiteiten, producten en evenementen. Als u niet langer op de hoogte wilt worden gehouden, dan verzoeken wij u uit te schrijven uit de nieuwsbrief mailinglijst of contact op te nemen met tanja@smartcirculair.com

Laatste Instagram Posts