PO/VO | Doe mee en bouw ‘het energiesysteem van de toekomst’ waarmee we de provincie Noord-Brabant oplichten met een ‘Groen Lint van Licht’ tijdens Earth Hour
.

Een Groen Lint van Licht door Brabant. We gaan het doen. Met en voor jou en alle basis- en middelbare scholen in Brabant.

Stel je je eens voor, het is ‘World Earth Hour’, het is helemaal donker op onze planeet. Alle lampen zijn uit, het is avond en pikke donker. Maar, vanuit de ruimte is nog wel wat te zien, heel in de verte schijnt een licht, een lint van licht, een groen licht, een licht van hoop…

World Earth Hour 2023

Jongeren uit de hele wereld hebben thuis en op school in de weken voorafgaand aan het World Earth Hour gewerkt aan het opwekken van energie, energie die onze planeet niet schaadt. Energie die op een nieuwe manier, creatief, nog niet belemmerd door alle wijsheid van hun ouders, docenten, zelf bedacht is.

Ze tonen aan de wereld waartoe ze in staat zijn, als ze worden uitgedaagd.

Groen Lint van Licht

In aanloop naar de oprichting van Stichting Sustainable@ was meedoen aan ‘Een Groen Lint van Licht’, de motivatie voor de samenwerking. Samen willen we ervoor zorgen leerlingen van basis- en middelbare scholen mee nadenken over ennergieinnovaties en toepassingen. Ze onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen ‘hun energiesysteem van de toekomst’, sluiten er een lampje op aan en laten dat branden tijdens World Earth Hour. World Earth Hour is de zaterdagavond in maart van we van winter- naar zomertijd toe gaan.

Hoe gaaf is het als alle kinderen hun lampje laten branden? Op het schoolplein, op de markt, aan de haven … Hoe gaaf is het als vanuit satellieten in de ruimte een ‘groen lint van licht’ boven brabant zichtbaar wordt. Doen jullie mee?

Stichting Sustainable@ heeft zich een doel gesteld:

Samen met scholen, bedrijven, organisaties, de Provincie Brabant, onze netwerkpartners ‘Brabant geeft Energie‘, en onze internationale CIEP partners willen wij 1 miljoen jonge klimaatinnovators opgeleid hebben in 2030. 

Doe mee aan een ‘Groen Lint van Licht’ boven Brabant

We starten in Brabant

De opwarming van de aarde wordt menens. Nu is het 35 graden buiten en misschien vergeten we dat in de koude winterdagen maar de uitdaging om de Climate Change onder de 1,5 graad te houden is voor ons allemaal. Dat laten we met duizenden leerlingen van basis- en middelbaar onderwijs laten zien met een ‘groen lint van licht’. We starten in Brabant met als doel dat het Groene Lint van Licht uitgebreid wordt naar de rest van Nederland, Belgie, Duitsland en Spanje. En daarna natuurlijk de rest van de wereld.

Het moet een jaarlijks terugkerend klimaatevenement worden met energiesystemen die variëren van ‘energie uit aardappelen en citroenen’ tot kinetische energie uit beweging. En wie weet zijn er wizzkids die met high tech sophisticated energieconcepten worden en daarmee Brainport uitdagen om dat ook echt te uitwerken tot producten.

Brabant geeft Energie

Een groen lint van licht wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant geeft Energie: een Brabants netwerk die de energietransitie zichtbaarder maakt en versnelt. Samen met onze partners en alle scholen in Brabant laten we zien dat het wel kán!

DOE MEE

Contact

Stichting Sustainable@
Bel ons: +31 (0)85 0230766
Mail: informatie@sustainableat.com

Doe mee – Ontwerp ‘Het Energiesysteem van de Toekomst’ en laat je ‘groene’ licht schijnen tijdens Earth Hour

SDG

Als we onbeperkte hernieuwbare betaalbare energie voor iedereen realiseren borgen we nagenoeg alle VN Sustainable Development Goals